Citat.rs » Citati » Đorđe Balaševićprethodna12sledeća

Đorđe Balašević

"Ja 8. mart ignorišem i ne priznajem kao praznik. Pokušavam da prema svojim devojkama i Olji uvek budem takav da je svaki dan 8. mart u našoj kući. Mislim da je to uvredljiv praznik. Prema ženama treba biti žrtva, treba se prepustiti njihovoj nadmoćnosti u porodici. Da su žene odlučivale o nekim stvarima, svet bi izgledao lepši. Možda bi bilo malo čupanja za kosu, ogovaranja i drugih stvari ali definitivno ne bi bilo ovoliko krvi i zla koliko smo mi muškarci posejali."


Dodato : 08.Mar.2015

Đorđe Balašević

"Pa, dobro...Nećeš na vodu, nećeš na zemlju, ostaje nam jedino nebo...A čak i lastavica nebom samo putuje i njeno je gnezdo pod strehom...U oblacima ne živi niko...Samo neostvareni snovi..."


San
Dodato : 21.Feb.2014

Đorđe Balašević

"To je sve lutrija,a ja ne odustajem od svog broja dok igra traje... Izgubim neku bitku - dobro,al' vremena bar još ima u neograničenim količinama. I ja se držim,još kako se držim..."


Dodato : 19.Jan.2014

Đorđe Balašević

"Znaš, stalo mi je... Ali se uporno ponašam kao da nije. Gradim oko sebe zid do kojeg niko ne može doći, ali ima jedna caka: Priđi! Reci mi reč i taj će se zid pokazati kao jedna obična kula od karata koja izgleda moćno dok ne dođe nešto pred čim pada..."


Dodato : 06.Dec.2013

Đorđe Balašević

"Znaš, pile. Ja te ni ne poznajem, takoreći. Ono, malo što smo bili zajedno, ništa je spram večnosti koju sam samo čeznuo za tobom. I onim pogledom koji je trajao milijun godina, po mom proračunu."


Dodato : 20.Nov.2013

Đorđe Balašević

"Ovih dana mi, doduše, svi govore da im djelujem nekako umorno, ali ti znaš da je to kod mene pobrkano kao instalacije u ruskom soliteru, i da retko pokazujem ono što stvarno osećam, vrag da me nosi."


Dodato : 20.Nov.2013

Đorđe Balašević

"Bila je neko kome sam verovao, neko jak i miran. Neko bolji od mene. Znala je moje najgore strane, a i dalje me je volela. Ali bila je. Sad je nekom drugom."


Dodato : 02.Nov.2013

Đorđe Balašević

"Čovek se zaljubi bezbroj puta, jer to je prolazno stanje. Ali voleti nekog? To je nešto sasvim drugo. Može se voleti i više puta, ali samo jednom onako pravo, onako ludo, bolesno. Onako zlobno i sebično, onako do kraja."


Dodato : 02.Nov.2013

Đorđe Balašević

"Oni koji su uspeli da vrate osmeh na lice onome na kojem još uvek ima tragova suza, samo oni znaju kako je to dobar osećaj."


Dodato : 02.Nov.2013

Đorđe Balašević

"Tih dana bila si najlepša na svetu. I sada si, al' nema ko da primeti."


Dodato : 27.Oct.2013

prethodna12sledeća

Citati kategorije

  • Poslednje dodato
  • Sad se čitaju
  • Najčitaniji citati
  • Slučajan izbor

Oglasni prostor